paddenstoelenragout

4 personen (voorgerecht)
NH: 2 personen (hoofdgerecht)

5331

Benodigheden
4 pasteibakjes
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
50 g boter
2 bakjes paddenstoelenmelange (a 200 g), in stukken gesneden
40 g bloem
250 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
2 el creme fraiche
1-2 el madeira (Gall & Gall)
1 el platte peterselie (zakje 20 g), fijngesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C.
Snijd de deksel van de pasteibakjes.
Fruit de ui en de knoflook met de helft van de boter 1-2 min in een pan met dikke bodem.
Bak de paddenstoelen 5 min mee (houd er een paar achter).
Schep dit mengsel uit de pan.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de bloem toe.
Laat de bloem al roerende 2-3 min op laag vuur garen.
Schenk langzaam de warme bouillon erbij, tot een gladde, gebonden saus ontstaat.
Zet de pasteibakjes en de deksels op een met bakpapier bekleden bakplaat 10 min in de oven.
Roer de creme frache, het paddenstoelenmengsel, de madeira en zout en peper door de saus.
Schep de ragout in de 4 pasteibakjes.
Bestrooi met de peterselie en garneer met de achtergehouden paddenstoelen.
Leg de deksels erop.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *