Geroosterde aardappels met wortel en knolserderij
4 personen
Benodigdheden
500 g kruimige aardappels
2 el olijfolie
1 el rozemarijn
2 tl tacokruiden
250 g winterwortel
250 g knolselderij
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C.
Boen de aardappels onder koud water goed schoon en snijd ze in parten (de grote zes, de kleine in vier).
Doe ze in een braadslede (met antiaanbaklaag) en schep de olie, de rozemarijn en de tacokruiden erdoor.
Zet de braadslede op het rooster in de oven en bak de aardappels 20 min.
Maak intussen de wortel en de knolselderij schoon.
Snijd de wortel in ca 1 cm dikke schijven en de knolselderij in blokjes van ca 1 1/2 cm.
Kook de wortel en de knolselderij in weinig water met zout in ca 5 min beetgaar.
Laat de groenten in een vergiet goed uitlekken.
Neem de braadslede uit de oven, schep de groenten goed door de aardappels en zet de braadslede weer in de oven.
Bak het gerecht nog 20 min.
Bestrooi de groente vlak voor serveren met zout.
Lekker bij groot vlees als rosbief of rollade.
Bron: aards, exotisch en verrassend veelzijdig: aardappels ah