Couscous met zeven groenten

8 personen

5309

Benodigdheden
100 g boter
500 g lamslappen, in stukken
2 grote uien, fijngesneden
2 tl gemberpoeder
1 envelopje saffraan
500 g winterpeen, geschrapt
500 g pompoen, geschild
500 g aardappels, geschild
3 tomaten
200 g kikkerwten
2 el olijfolie
350 g rundergehakt
500 g courgettes
200 g rozijnen
500 g couscous
sambal oelek

Bereiding
Smelt de boter in een grote braadpan tot hij bruin kleurt.
Doe het lamsvlees met de ui, de gemberpoeder en de saffraan erbij en braad het op middelhoog vuur al omscheppend even aan tot het lichtbruin kleurt.
Voeg water toe tot alles 3 cm onder staat.
Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes gaar doorkoken.
Snijd de wortel en de pompoen in stukken van 5 cm.
Snijd de aardappels in 6 stukken en de tomaten in vieren.
Schep de peen, de aardappel, de pompoen, de tomaat en de kikkererwten bij het lamsvlees in de pan.
Laat op laag vuur weer 30 min zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt 10 min al omscheppend op hoog vuur tot het rul en bruin is.
Snijd de courgette in stukken van 5 cm en schep die met het gehakt en de rozijnen bij het lamsvlees en de groenten in de pan en laat 20-30 min zachtjes doorkoken.
Breng pittig op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep de couscous als een bergje in een grote schaal.
Schep het vlees en de groenten met een schuimspaan uit de pan en schik ze rond de couscous.
Klopt een el sambal oelek door 2 soeplepels kookvocht.
Serveer dit bij de couscous.
Schenk de rest van het kookvocht over de groenten en de couscous.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *