Tortilla met gegrilde kip en paprika
4 personen
Benodigdheden
3 el citroensap
1 el olijfolie
500 g kipfilet, in smalle repen
2 tomaten
2 eetrijpe avocado’s
1 rode peper, fijngehakt, zaadjes verwijderd
1 ui, fijngesneden
1 zakje koriander (15 g), grof gesneden
3 rode paprika’s, in repen
4 grote bloemtortilla’s
grillpan
Bereiding
Meng in een kom 2 el citroensap met de olie en marineer hierin de kip 15 min.
Kruis de tomaten in en dompel ze 1 min in koken water.
Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes.
Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado fijn met de tomaat, rode peper, ui en de rest van het citroensap.
Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
Roer de helft van de koriander erdoor.
Verhit de grillpan, rooster de paprika 1-2 min en schap hem in een schaal.
Gril de kipreepjes 2-3 min per kant goudbruin en gaar.
Schep ze bij de paprika en meng met de rest van de koriander.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de tortilla’s en verdeel het kipmengsel erover.
Rol ze op en serveer met de guacamole.
Bron: Allerhande