Hartige taartjes met prei, ei en bacon
4 personen
Benodigdheden
300 g bloem + extra om werkblad te bestuiven
175 g koude boter, in stukjes
700 g prei, in ringetjes
1 tl nootmuskaat
4 eieren
100 g bacon, in plakjes
4 ovenvaste schaaltjes (12 cm), ingevet (NH: 1 grotere ovenschaal gaat ook prima)
Bereiding
Meng de bloem met een mespunt zout en 150 g boter.
Kneed het tot een kruimelig mengsel.
Besprenkel dit met 2-3 el koud water en kneed het tot een soepel deeg.
Laat het afgedekt 30 min in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200C.
Was de prei en laat hem goed uitlekken.
Verhit 25 g boter in een wok of koekenpan, roerbak de prei in 2-3 min beetgaar en laat hem uitlekken in een vergiet.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 ronde lappen.
Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop.
Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan.
Schuif de vorm iets onder het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min goudbruin en gaar.
Bron: Allerhande