hotspots met chocolade en peer
4 personen
Benodigdheden
2 grote handperen
1/2 el citroensap
2 el cacaopoeder
35 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel met snufje zout
mespunt koek- of speculaaskruiden
2 eieren
50 g suiker
2 dl melk
poedersuiker
4 lage ovenschaaltjes (inhoud ca 2 dl)
boter om in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C.
Vet de ovenschaaltjes in.
Schil de peren, halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
Snijd de bolle kant van de peren meerdere malen in.
Wrijf de peren in met citroensap en leg ze elk met de bolle kant naar boven in een schaaltje.
Zeef het cakemeel met het cacaopoeder, de kruiden en eventueel het zout boven een kommetje.
Klop in een kom met een handmixer de eieren met de suiker dik en schuimig.
Spatel het meelmengsel met een schuimspaan of houten lepel door de geklopte eieren.
Spatel nu de melk erdoor.
Schenk het beslag rond de peren.
Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat het dessert in ca 25 min gaar en lichtbruin worden.
Bestrooi de hotspots royaal met poedersuiker en serveer direct.
Bron: AH Chocolade