Kip uit de wok met ananas of mango en druiven

4 personen

5355

5358

Benodigdheden
6 lente-/bosuitjes
2 vleestomaten
1/2 komkommer
400 g kipfilet, in smalle reepjes
2 el bloem
1 tl kerriepoeder
6 el zonnebloemolie
1 rode peper, zonder zaadjes in stukjes
100 ml tomatenketchup
100 ml sauvignon blanc
4 plakken ananas, in blokjes
200 g pitloze witte druiven

Bereiding
Snijd de uitjes met het loof in ringetjes en houd 2 el van het loof apart.
Kruis de tomaten in, leg ze enkele seconden in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Halveer de komkommer in de lengte en verdeel hem in plakken.
Bestuif de kipreepjes met bloem en kerriepoeder.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de kip in 8 min krokant.
Schep de reepjes uit de wok en leg ze op keukenpapier in een vergiet.
Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uitjes en de peper 1 min.
Meng er daarna de tomatenketchup, wijn, tomaat en komkommer door.
Schep de ananas en druiven door het wokgerecht.
Voeg de kipreepjes toe en warm ze 2 min mee.
Schep regelmatig om.
Bestrooi het gerecht met apart gehouden loof van de uitjes.

Lekker met rijst (en een groene salade).

Tip: vervang de ananas door mango (NH: is nog lekkerder!).

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *