Gewokte witlof met kipreepjes en noedels
4 personen
Benodigdheden
4 struiken witlof
1 snufje zout
400 g kip
4 champignons
1 el olijfolie
zout en versgemalen peper
1 el bieslook
12 cherry-/kerstomaatjes
1 el poedersuiker
300 g noedels
4 toefjes peterselie
Bereiding
Maak de witlof schoon en snijd het in de lengte door.
Verwijder de bittere kern en snijd de witlof in lange, smalle reepjes.
Breng in een pan het water met zout aan de kook en blancheer hierin de reepjes witlof gedurende een halve minuut, net voldoende om het resterende bittertje weg te halen.
Laat de witlof vervolgens uitlekken in een vergiet.
Snijd daarna de kip in reepjes en halveer de champignons.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de kip goudbruin.
Voeg de champignons en witlof toe.
Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
Roerbak de tomaatjes mee, voeg als laatste de poedersuiker toe en laat dit even kort karameliseren.
Breng ondertussen de noedels aan de kook.
Verdeel de noedels op een bord en serveer hierover de roergebakken kip, champignons, witlof en tomaatjes.
Garneer met een toefje peterselie.
Bron: Allerhande