Gepofte aardappels met kruidenyoghurt en krokante ham
(Bijgerecht bij hoofdgerecht)
4 personen
Benodigdheden
4 grote kruimige aardappels
4 el boter of margarine
150 ml Griekse yoghurt
3 el peterselie, fijngehakt (vers of diepvries)
3 el bieslook, helft fijngesneden, helft in stukjes van 1 cm
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode ui, fijn gehakt
zout en versgemalen peper
100 g gerookte ham (bv Coburger of Ardenner)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de aardappels aan de bovenkant kruislings in en leg ze, elk apart, op een ruim stuk aluminimumfolie.
Leg bovenop de aardappels een stukje boter.
Neem de folie naar boven toe samen en sluit het pakketje stevig.
Leg de ingepakte aardappels in de oven en laat ze in 45 min door en door gaar worden.
Roer de yoghurt los met peterselie, fijngesneden bieslook, knoflook en ui.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan droog voor en leg de hamplakjes erin, ze trekken direct krom.
Bak de hamplakjes tot ze net bruin worden, keer ze dan en bak de andere kant nog even, zodat ze knapperig zijn.
Leg ze op een laagje keukenpapier en verkruimel ze.
Haal de aardappels uit de folie en leg ze op de borden.
Trek de schil wat verder open en haal het kruim met een vork los.
Schep op elke aardappel een volle lepel kruidenyoghurt en bestrooi ze met krokante ham en grof gesneden bieslook.
Bron: Allerhande