Champignon-preisoep met gegrilde kip
4 personen (hoofdgerecht)
Benodigdheden
300 g kipfilethaasjes (NH: kalkoenfilet is ook lekker)
2 el olie
1 zak kleine krieltjes (geschild, 450g)
2 kippenbouillontabletten
2 zakken champignon roerbakmix (a 400 g)
lekker (stok)brood
grillpan
staafmixer
Bereiding
Bestrijk de kip dun met olie, verhit een grillpan op hoog vuur en gril de kipfilethaasjes in 6 min rondom bruin.
Breng de krieltjes in 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten.
Schep na 5 min de champignon roerbakmix erbij (houd een handje achter voor de garnering).
Kook de mix nog 5 min mee en pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kipfilet in reepjes en breng ze op smaak met zout en peper.
Schep de soep in grote kommen en verdeel de gegrilde kipreepjes over de soepkommen.
Serveer de soep met het brood.
NH: ik vond voor 2 personen de hoeveelheid water en kippenbouillontablet wat weinig. Ik heb 1 1/2 tablet gebruikt en 3/4 liter water.
Bron: Allerhande