Chocoladetaart
12 punten
Benodigdheden
200 g bittere chocolade (cacaogehalte minstens 70%), in stukjes
200 g ongezouten roomboter
300 g fijne kristalsuiker
6 eieren
100 g bloem, gezeefd
springvorm, 22 cm doorsnee
Bereiding
Breng in een grote pan water aan de kook.
Draai het vuur lager en hang hierin een kleinere pan of hittebestendige kom (de bodem van de pan/kom mag die van de pan met water niet raken).
Laat in de kleinere pan de chocolade met de boter al roerende smelten (au bain-marie).
Verwarm intussen de oven voor op 180C.
Meng in een andere kom met een mixer of een garde de suiker, de eieren en de bloem.
Schep het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.
Doe het geheel over in de springvorm en bak de taart in ca 40 min gaar.
Laat de taart afkoelen alvorens hem aan te snijden.
Bron: Allerhande