Zuurkool met ham en appel

4 personen 5435

Benodigdheden
1 pak gekookte zuurkool (500 g)
2 grote appels (bv braeburn)
200 g beenham (12 plakjes)
12 kruidnagels
900 g aardappelpuree (zelf maken is het lekkerste!)
100 ml appelsap
3 el paneermeel
50 g roomboter
ovenschaal (2,5 l), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat de zuurkool uitlekken.
Schil de appels en boor het klokhuis eruit.
Snijd iedere appel in 6 plakken.
Wikkel de appelplakken elk in een plakje ham.
Steek in elke appel een kruidnagel.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal en leg daarop de zuurkool.
Giet de appelsap erover.
Leg de plakken appel dakpansgewijs erop en dek ze af met de rest van de aardappelpuree.
Bestrooi het geheel met de paneermeel en verdeel de klontjes boter erover.
Laat de zuurkoolschotel 30-40 min in de oven gaar worden.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *