Pilau met tikka-kip en abrikozen

4 personen

Benodigdheden
350 g kipfilet
1 grote ui
1 bakje conimex kruidenpasta voor Tikka Massala
1/2 dl yoghurt
olie
350 g conimex basmati rijst
3/4 kippenbouillon (tablet)
200 g gewelde (gedroogde) abrikozen

Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes.
Pel en snipper de ui.
Meng in een kom de helft van de kruidenpasta met de yoghurt en de kipreepjes.
Laat ze ca 15 min marineren.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gemarineerde kipreepjes ca 5 min op een matig, hoog vuur.
Haal de kipreepjes uit de wok.
Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe en roerbak de uiensnippers met de rest van de kruidenpasta ca 3 min.
Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn.
Schenk de bouillon erbij en breng het vocht aan de kook.
Laat de rijst- met een deksel op de wok – op een heel laag vuur gaar worden (ca 25 min).
Halveer ondertussen de abrikozen en verwarm ze met de kipreepjes de laatste 3 min mee.

Bron: Conimex kookboek, de smaak van Azie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *