Preistammpot met blauwe kaas

4 personen

Benodigdheden
1 k aardappelen, kruimig
1 zakje basilicum (15 g)
50 g boter.
2 zakken panklare prei (a 300 g)
vlees naar keuze
1 bakje Gormas (blauwaderkaas, 160 g)
200 ml melk

Bereiding
Aardappels koken.
Basilicum in reepjes snijden.
In pan de helft van de boter verhitten en de prei 10 min zacht bakken.
In de koekenpan de rest van de boter verhitten en vlees gaar bakken.
Gormas en melk aan de prei toevoegen en de kaas laten smelten.
Prei met zout en peper op smaak brengen.
Aardappels fijn stampen en preimengsel met basilicum erdoor roeren.
Stamppot door en door warm laten worden en met het vlees serveren.

Bron: receptkaart AH

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *