Prei-omelet met gebakken krieltjes

4 personen 548011424

Benodigdheden
800 g prei
1 duopak voorgegaarde krieltjes (700 g)
5 el olijfolie
6 eieren
100 ml melk
150 g oude kaas, geraspt

Bereiding
Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene dee lvan het blad te snijden.
Stengels van de prei in dunne ringen snijden en deze in een vergiet onder stromend water wassen.
Goed laten uitlekken.
In hapjespan op matig vuur krieltjes in 3 el olie afgedekt in 10 min bijna gaar bakken.
Regelmatig omschudden.
In een kom de eieren loskloppen met de melk en zout en peper naar smaak.
Helft van de geraspte kaas erdoor roeren.
In een grote koekenpan 2 el olie verhitten en de prei al omscheppend in 2-3 min beetgaar bakken.
Eimengsel erbij schenken.
Rest van de kaas erover strooien en de deksel op de pan leggen.
Omelet op heel laag vuur in 1-15 min laten stollen.
Deksel van de hapjespan nemen en de krieltjes zonder deksel in nog 3-5 min omscheppend goudbruin bakken.
Omelet in 8 punten snijden.
Op 4 borden elk 2 punten omelet leggen en krieltjes ernaast scheppen.

NH: in plaats van krieltjes ook lekker met stokbrood met kruidenboter

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *