Spruitjes met appel

4 personen

Benodigdheden
800 g panklare spruitjes
2 zachtzure appels (b.v. Elstar)
1 el citroensap
25 g boter
1 ui, grofgesnipperd
1 tl kaneel
1/2 tl gemalen komijn

Bereiding
Spruitjes in 10-15 min beetgaar koken.
Spruitjes in vergiet afspoelen onder koud stromend water en goed uit laten lekken.
Appels schillen en in blokjes snijden.
Citroensap erover sprenkelen.
In pan boter smelten en ui met kaneel, komijn en peper naar smaak zachtjes bakken.
Appel erdoor scheppen en in 3-4 min al omscheppend gaar bakken.
Spruitjes toevoegen en door en door warm laten worden.
Spruitjes op smaak brengen met zout en overdoen in een schaal.
Eventueel nog een klontje boter erop leggen.

NH: lekker met aardappelmaantjes in schil (celavita) en een vleesje.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *