Stoofpeer framboos cheesecake

4 cocktail glazen

Benodigdheden
250 gram slagroom
160 gram verse frambozen
160 gram stoofpeer (60 gram door de slagroom, 100 gram in glas op de bodem)
130 gram roomkaas philiadelphia
40 gram bevroren framboos
25 ml stoofpeervocht
6 galette wafels
Sate prikker
Ter garnering (optioneel): 35 gram witte chocolade of gevriesdroogde framboos

Bereiding
Giet de slagroom in een ruime kom en klop in 4 minuten stijf. Doe de plantaardige roomkaas in een andere kom en mix in 1 minuut luchtig. Spatel de roomkaas door de slagroom, doe dit met beleid zodat de slagroom luchtig blijft.
Pureer de bevroren framboos samen met 60 gram stoofpeer en het stoofpeervocht mooi glad. In totaal krijg je dan 125 ml stoofpeer framboos. Hou hier 25 ml van achter voor later en schep de rest door het slagroom/roomkaas mengsel. Halveer de verse frambozen en snijd de stoofpeer in blokjes. Verdeel over de bodem van de champagne coupes een gebroken galette wafel (1 per stuk), de doorgesneden frambozen en de blokjes stoofpeer. Vul de champagnecoupe tot de rand met het cheesecake beslag.
Neem een sate prikker, dip die in de achtergehouden saus. Trek met de stompe kant van de sate prikker lijntjes over het cheesecake beslag. Draai het glas een kwartslag en trek met de scherpe kant van de sate prikker lijntjes door de lijnen heen. Zo krijg je het patroon dat je in de video zit.
Snijd de 2 overgebleven galette wafels door het midden. Zet die in het midden van het glas ter decoratie.
Top de rand van de champagne coupe af met fijngehakte witte chocolade.

Tip van me zelf: je kunt er ook voor kiezen om de heerlijke gepureerde stoofpeer/framboos niet door de slagroom te mengen, maar er overheen te doen.

Bron: FB video

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *