Bokkepootjes monchou witte chocolade truffels
Benodigdheden
200 g bokkenpootjes (+2 extra voor topping)
125 g monchou, zacht en luchtig @monchou_official
200 g witte chocolade (iets meer kan handig bij grotere hoeveelheid)
Scheutje melk (alleen als het mengsel te droog of te plakkerig is)
Bereiding
Hak de bokkenpootjes grof met een mes, zodat de bite behouden blijft.
Meng de monchou door de gehakte bokkenpootjes. Voeg een klein scheutje melk toe als het mengsel te droog of te plakkerig is.
Maak je handen licht vochtig met water en rol kleine balletjes (walnootformaat). Leg ze op een met bakpapier beklede plank of bord.
Zet de balletjes 15–20 minuten kort in de vriezer, zodat ze stevig genoeg zijn voor de chocolade dip. Je kunt ze hierna nog wat beter vormen, omdat ze steviger zijn.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dip de gekoelde balletjes snel in de chocolade, zodat ze niet te zacht worden. Hak de 2 extra bokkenpootjes grof voor topping.
Leg de gedipte balletjes direct op een koud bord of bakpapier en zet ze meteen in de koelkast, zodat de chocolade mooi uithardt en de balletjes stevig blijven.
Laat de chocolade volledig uitharden in de koelkast (±20–30 minuten).Tips:
Haal de balletjes 5–10 minuten voor serveren uit de koelkast of vriezer.
Bron: FB filmpje