Aardappel-broccolitaart

4 personen 1164511648

Benodigdheden
750 g vastkokende aardappels, in blokjes
600 g broccoli
125 g spekreepjes
4 eieren
200 ml slagroom
100 g geraspte kaas
2 uien, gesnipperd
2 el olijfolie
springvorm (doorsnede ca 24 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C.
Kook de aardappelblokjes in een pan met wat water en zout in ca 8 min net gaar.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Schil de stronken en snijd ze in kleine stukjes.
Doe de broccoli de laatste 3 min in de pan bij de aardappels.
Giet het geheel af.
Laat in een vergiet goed uitlekken en schep in de ingevette taartvorm.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
Voeg de uit met de olijfolie toe en bak nog 2-3 min tot de ui begint te kleuren.
Haal de pan van het vuur.
Klop de eieren los en voeg de slagroom, het spek-uimengsel, de helft van de kaas, zout en peper naar smaak toe.
Schenk in de vorm en strooi er de rest van de kaas over.
Bak de taart in 30-40 min in de oven.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *