Witloftaart

2 personen

Benodigdheden
2 struiken witlof
6 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 el olijfolie
125 ml creme fraiche
6 ansjovisfilets, gehalveerd
1 bol mozzarella, in plakjes
2 el geraspte pittige kaas (bv grana padano)
5 el balsamicoazijn
bakplaat, ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225C.
Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren.
Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat.
Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan.
Vouw de randen van het deeg 1 cm naar binnen en druk ze aan.
Bestrijk de randen met olie.
Bestrijd de deegbodem met creme fraiche, maar laat de randen vrij.
Verdeel er de ansjovisfilets, witlof, mozzarella en gerapste kaas erover.
Bak de witloftaart in 15-20 min in de oven goudbruin en gaar.
Verwarm in een kleine plan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft.
Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over.
Breng op smaak met zout en peper.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *