Groentetaart met gorgonzola
4 personen
Benodigdheden
150 g bloem
1 tl zout
100 g koude boter of magarine
125 g magere kwark
600 g broccoli
1/2 koolraap (ca 500 g)
2 rode paprika’s
2 el paneermeel
2 dl slagroom
200 g gorgonzola
4 eieren
zout, peper
2 tl tijm
rechthoekige taartvorm van 20 x 30 cm
deegroller
Bereiding
Boven een kom bloem met zout zeven.
Boter toevoegen en met 2 messen door de bloem snijden.
Kwark erdoor scheppen tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem.
Deeg met een deegroller uitrollen tot een dunne lap.
Lap in drieen vouwen en opnieuw oprollen.
Lap nogmaals in drieen vouwen en weer uitrollen.
Deeglap weer opvouwen en afgedekt in de koelkast minstens 1 uur laten rusten.
Intussen broccoli wassen, schoonmaken en rozetten in kleine roosjes verdelen.
Koolraap wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
In twee afzonderlijke pannen broccoli en koolraap in weinig water met zout in ca 5 min bijna gaar koken.
Groenten afgieten.
Paprika’s in kleine stukjes snijden.
Oven voorverwarmen op 225C of gasovenstand 5.
Taartvorm invetten.
Aanrecht en deegroller bestrooien met bloem.
Kwarkdeeg uitrollen tot een dunne lap ter grootte van de vorm.
Vorm met de deeglap bekleden.
Deeg goed tegen de opstaande rand drukken en eventueel overtollig deeg langs de rand afsnijden.
Paneermeel over de bodem strooien.
Groenten in de lenge in rijtjes naast elkaar rangschikken.
In pannetje slagroom verhitten.
Gorgonzola in stukjes snijden en aan de slagroom toevoegen.
Al roerende laten smelten.
Gorgonzolasaus iets laten afkoelen.
Eieren, zout, peper en tijm erdoor roeren.
Gorgonzola mengsel erover schenken.
Taart in het midden van de oven in ca 35 min goudbruin en gaar bakken.
Smaakt zowel warm als koud lekker.
Bron: internet