Pittige gehaktschotel met banaan en kerrie
4 personen
Benodigdheden
1 Chinese kool, in reepjes gesneden
zout
1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
400 g rundergehakt
1 el kerriepoeder
peper
1 pak puree voor ovenschotel (NH: zelf aardappelpuree maken is veel lekkerder!)
2 bananen, in plakjes
2 el paneermeel
15 g boter
Bereiding
Kook de Chinese kool in weinig water met zout naar smaak net gaar en laat hem uitlekken.
Fruit de ui in 15 min in de olie goudgeel en glazig.
Voeg het gehakt en het kerriepoeder toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Bereid de puree voor ovenschotel volgens de gebruiksaanwijzing (of maak zelf aardappelpuree!).
Verdeel de kool over de bodem van een ovenschaal.
Schep het gehakt erop en dek het af met de banaanplakjes.
Verdeel de puree erover en strijk hem uit.
Bestrooi met paneermeel en verdeel er kleine klontjes boter over.
Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (250C) in 30 min een mooi bruin korstje krijgen.
Bron: C1000 kookboek 2004