Bleekselderijsalade met appel en druiven
4-6 personen
Benodigdheden
4 stengels bleekselderij
1 appel (bv Elstar)
1 el citroensap
200 g blauwe druiven (NH: of pitloze groene druiven)
150 g Hollandse geitenkaas
3 el yoghurt
1 el (olijf)olie
1 el witte wijnazijn
1 tl vloeibare honing
zout en versgemalen peper
enkele toefjes selderijblad
Bereiding
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
Snijd de appel in blokjes en besprenkel deze met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
Halveer de druiven (en wip de pitjes eruit).
Snijd de kaas in blokjes.
Maak in een kom een sausje van de yoghurt, de olie, de azijn, de honing, zout en peper.
Meng de bleekselderij, de appel, de druiven en de kaas door het sausje.
Garneer de salade met enkele toefjes selderijblad.
Tip: ook lekker met jong belegen Leidse kaas.
NH: zonder sausje is de salade ook al erg lekker.
Bron: Spelen met salades