Oreo monchoutaart met aardbeien
12 personen
Benodigdheden
2 rollen Oreo koekjes (154 gr per rol)
50 gr ongezouten boter
4 blaadjes gelatine
300 gr MonChou (kleine zilveren pakjes)
1 tl vanille-extract
75 gr poedersuiker
300 ml slagroom
Decoratie
300 gr aardbeien, schoongemaakt
50 gr kristalsuiker
3 gelatine blaadjes
6 aardbeien, decoratie
125 ml slagroom
Bereiding
Hou 6 Oreo koekjes apart voor de decoratie.
Bekleed de bodem van de bakvorm (24 cm doorsnee) met bakpapier.
Maal de koekjes fijn en zet tegelijkertijd een steelpan op het vuur om de boter te smelten.
Meng de boter en de koekruimels door elkaar en verdeel over de bodem van de bakvorm.
Druk stevig aan met een lepel en zet in de koelkast.
Laat 4 gelatineblaadjes vijf minuten weken in koud water.
Mix ondertussen de roomkaas los in een beslagkom, samen met het vanille-extract en poedersuiker.
Zet een steelpan op het vuur met twee el slagroom (30 ml), verwarm en haal van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en spatel door de verwarmde slagroom.
Laat een beetje afkoelen en mix daarna in een dunne straal door het roomkaasmengsel.
Zorg dat je blijft mixen terwijl je dit toevoegt.
Voeg daarna al mixend nog 270 ml slagroom in een dunne straal eraan toe.
Stop de mixer tussendoor om met een spatel alles los te maken van de randen van de kom.
Als alles is opgenomen mix je enkele minuten tot je ziet dat er een steeds steviger roomkaasmengsel ontstaat.
Stort dit op de Oreokoekjesbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, hierna kun je verder met de aardbeienlaag.
Aardbeienlaag
Leg de drie overgebleven gelatineblaadjes 5 min te weken in een schaal met koud water.
Pureer de aardbeien (schoongemaakt en zonder kroontje) fijn in de blender of met een staafmixer.
Doe de aardbeienpuree samen met 40 gr suiker in een steelpan en verhit op middelhoog vuur voor enkele minuten, terwijl je goed roert.
Laat daarna een beetje afkoelen, knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de nog warme aardbeienpuree.
Laat nog verder afkoelen (zorg dat het wel vloeibaar blijft) en schenk over de Oreo monchoutaart.
Zet opnieuw voor tenminste twee uur in de koelkast om op te stijven.
Decoreren met aardbeien
Klop 125 ml slagroom stijf met 10 gr suiker (ongeveer een kleine el) en doe in een spuitzak met gewenste spuitmond.
Spuit 8 tot 12 toeven op de aardbeienlaag.
Steek vlak voor het serveren in elke toef een half Oreo koekje en een halve aardbei ter decoratie.
Bron: Zoeterecepten.nl