Macaroni met gehakt

4 personen

Benodigdheden
300 gr macaroni
1 ui (gesnipperd)
2 tenen knoflook (geperst)
1 rode paprika (in kleine blokjes)
250 gr champignons (in plakjes)
1 blikje tomatenpuree (70 gr)300 gr rundergehakt
1 el Italiaanse kruiden
2 tl gerookte paprikapoeder
1 courgette (in kleine blokjes)
1 blik tomatenblokjes (425 gr)
2 laurierblaadjes
geraspte kaas en verse basilicum (garnering)
olie, peper en zout

Bereiding
Kook de macaroni beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit een beetje olie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook even aan tot ze glazig zijn.
Voeg dan de paprika en champignons toe en bak enkele minuten mee.
Doe de tomatenpuree erbij, bak even mee en voeg het gehakt toe.
Bak het gehakt rul en kruid ondertussen met Italiaanse kruiden, gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
Als het gehakt gaar is, voeg je de courgette toe, bak mee tot het gaar is.
Voeg het blok tomatenblokjes toe, breng aan de kook.
Voeg de laurierblaadjes toe en laat nog 5 min sudderen.
Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Meng de macaroni met de gehaktsaus.
Serveer met geraspte kaas en verse basilicum.

Bron: Eefkooktzo.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *