Knoflookbrood

4 knoflookbroden

Benodigdheden
150 gr geraspte mozzarella
75 gr roomboter
2 bollen knoflook
2 rustieke stokbroden
2 scheutjes olijfolie
1/4 rode paprika
peper
peterselie
zout

Benodigdheden
Aluminiumfolie
bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de bollen knoflook.
Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie en breng op smaak met olijfolie en zout.
Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven.
Doe het pakketje 30 min op een rooster in de oven.
Plaats eventueel iets ovenbestendigs onder het pakketje als je bang bent dat er vocht uit het pakketje druipt.
Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd vervolgens heel fijn.
Was de peterselie en snijd ook fijn.
Maak vervolgens een kruidenboter van roomboter, de rode paprika en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de knoflookbollen uit de oven en laat even afkoelen.
De oven mag aanblijven staan.
Druk vervolgens de gepofte knoflooktenen uit de knoflookbollen en voeg bij de kruidenboter.
Prak met een vork alles door elkaar.
Snijd de stokbroden over de lengte door midden.
Verdeel met een lepel of een spatel het mengsel over de broden.
Top af met geraspte mozzarella en zet voor 12 min in de oven.

Bron: Sterindekeuken.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *