Ovenschotel met aubergine en gehakt
4 personen
Benodigdheden
2 el olie
2 aubergines, in kleine blokjes
500 g gehakt, half-om-half
1 tl korianderpoeder
1 blik blokjes tomaat (a 400 g)
2 bakken aardappelpuree met olijfolie (a 450 g) (NH: zelf aardappelpuree maken is lekkerder)
175 g gemalen oude kaas
grote ovenschaal, ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225C.
Verhit de olie in een grote koeken- of braadpan, schep de aubergineblokjes om en bak ze op hoog vuur lichtbruin.
Schep het gehakt, 2 tl zout en de korianderpoeder erbij en bak door tot het gehakt rul uit elkaar valt en begint te kleuren.
Giet nu de tomatenblokjes bij het aubergine-gehaktmengsel in de pan en laat op hoog vuur 5 min inkoken, roer regelmatig.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal.
Schep het gehaktmengsel erover en hieroverheen de andere helft van de puree.
Strooi de kaas over de puree en schuif de ovenschaal 10-15 min in de voorverwarmde oven tot de puree goed heet is en het geheel een mooi bruin korstje heeft.
Bron: Allerhande