Spaghetti met gehakt-groentesaus

4-6 personen

Benodigdheden
1 aubergine, in kleine blokjes
zout en versgemalen peper
20 g boter
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1/2 l blik stukjes tomaat
4 stengels bleekselderij, in smalle reepjes
2 el rozijnen
2 tl verse oreganoblaadjes (of 1 tl gedroogde oregano)
ca 400 ml vleesbouillon (van een tablet)
250 g gehakt (halfom)
400 g spaghetti
2 el fijngehakte peterselie

Bereiding
Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze een half uur in een vergiet staan.
Dep ze droog met keukenpapier.
Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak de aubergineblokjes en uitsnippers snel aan alle kanten aan.
Voeg de knoflook, courgetteblokjes, stukjes tomaat, reepjes bleekseldrij, rozijnen, oregano en bouillon toe.
Breng aan de kook.
Temper de hittebron en stoof alles ca 15 min in een gesloten pan.
Roer bij kleine beetjes tegelijk het gehakt door de groentes en stoof het vlees korrelig en gaar.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti beetgaar en giet af.
Verdeel de spaghetti en de saus over de borden.
Bestrooi met peterselie.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *