Pasta met garnalen en knoflook

4 personen

Benodigdheden
400 gr spaghetti
100 gr gezouten roomboter
2 teentjes knoflook, geperst of geraspt
1 gesnipperde ui
3 fijngesneden roma tomaten
400 gr wokgarnalen met knoflook
sap van een halve citroen
0,5 tl chilivlokken
verse peterselie

Bereiding
Kook de pasta in water met een flinke snuf zout volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een hapjes of grote koekenpan de boter.
Fruit in de gesmolten boter de ui met de geperste knoflookteentjes glazig.
Voeg de fijngesneden tomaten en de chilivlokken toe en bak het geheel op een middelmatig vuurtje ongeveer 5 min aan.
Roer tenslotte de garnalen erdoor en verhit tot deze roze zijn.
Voeg de citroensap en verse peterselie toe.
Schep de pasta rechtstreeks uit het kokende water in de pan met de garnalen.
Het is niet erg als je kookvocht meeneemt, dit zorgt juist voor een lekkere saus.
Breng ten slot op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra chilivlokken.

Bron: funkyfoodbyniki.nl

Mijn eigen inbreng: ik de de toematen liever in een steelplan verwarmen, daar de peterselie bij en dan pureren tot een lekkere saus.
De pasta, garnalen en saus serveer ik dan apart.
Chilivlokken laat ik achterwege.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *