Tomaten-paprikasoep met balletjes

4 personen

Benodigdheden
750 gr romatomaten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
15 gr verse basilicum
295 gr gegrilde rode paprika’s in pot
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
500 ml water
275 gr rundersoepballetjes (ik doe geen balletjes)
125 gr creme fraiche

Bereiding
Snijd de tomaten en uien in kwarten en de knoflook in plakjes.
Haal de blaadjes van het basilicum en snijd de stelen grof.
Laat de gegrilde paprika uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min mee.
Voeg de tomaten, paprika’s, de steeltjes van het basilicum en het water toe.
Breng aan de kook en laat 10 min op laag vuur koken.
Neem de pan van het vuur, doe de helft van de basilicumblaadjes erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de soepballetjes toe en kook nog 5 min.
Verdeel de soep over de kommen en serveer met een lepel creme fraiche en de rest van de basilicum.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *