Macaronisalade met zalm

4 personen

Benodigdheden
250 g (spiraal)macaroni
zout
1 blik zalm (ca 440 g) (NH: ook lekker met tonijn ipv zalm)
2 rode paprika’s
1 gele paprika
200 g belegen Edammer kaas
1/8 liter zure room
2 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
versgemalen peper
3 el fijngehakte bladselderij

Bereiding
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout beetgaar.
Giet de macaroni af in een vergiet en laat de pasta onder koud stromend water afkoelen.
Laat de pasta goed uitlekken.
Laat de zalm uitlekken en vang het vocht op.
Verwijder de velletjes en de graatjes en verdeel de vis in stukjes.
Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in kleine reepjes.
Snijd de kaas in blokjes.
Meng al deze ingredienten in een schaal door elkaar.
Maak een sausje van de zure room, de mayonaise, 3 el van het zalmvocht, het kerriepoeder, zout en peper.
Schep het sausje door de salade en laat hem minstens 30 min intrekken.
Strooi de selderij over de salade.

Bron: Spelen met salades

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *