Tomatenrijst met paprika en sardines

4 personen

Benodigdheden
200 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 zak paprikamix
2 el milde olijfolie
1 el tomatenpuree
300 gr zilvervliesrijst
800 gr tomatenblokjes in blik
2 tl gemalen komijn
1/4 tl chilivlokken
600 ml water
240 gr sardines in zonnebloemolie
10 gr verse peterselie

Bereiding
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1 1/2 cm.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en knoflook in 1 min op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak 3 min mee.
Voeg de rijst, tomatenblokjes, komijn, chilivlokken en het warme water toe en breng aan de kook.
Laat 35-40 min op laag vuur zachtjes koken.
Breng op smaak met eventueel zout.
Laat de sardines uitlekken en vang de olie op.
Verdeel de sardines in stukken en snijd de peterselie fijn.
Verdeel de sardines en peterselie over de rijst en besprenkel met de sardineolie.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *