Zuurkool met stoofpeertjes
4 personen
Benodigdheden
800 gr vastkokende aardappelen
2 uien
300 gr kipfilet
30 gr ongezouten roomboter
1 el kerriepoeder
500 gr zuurkool
350 gr gestoofde halve peertjes
150 gr gemalen oude kaas 48+
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
Kook 10 min in water met zout.
Pel en snipper ondertussen de ui.
Snijd de kipfilets in reepjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min.
Voeg de kop en het kerriepoeder toe en bak 4 min mee.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal.
Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip.
Laat de peertjes uitlekken en snijd de peer in plakjes.
Verdeel de peer over de zuurkool.
Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer.
Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bron: Allerhande