Tagliatelle met champignons en witlof
4 personen
Benodigdheden
300 gr tagliatelle
250 gr magere spekreepjes
2 tenen knoflook
400 gr kastanjechampignons
2 takjes verse oregano
4 stronken witlof
200 gr creme fraiche
Bereiding
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Bak ondertussen de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min knapperig.
Snijd de champignons in partjes, de knoflook fijn en de oregano in reepjes.
Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan.
Bak de knoflook champignons en de helft van de oregano 4 min in het achtergebleven bakvet.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden.
Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes.
Voeg het witlof toe aan de champignons en bak nog 2 min.
Doe de spekreepjes en creme fraiche bij de groenten en verwarm nog 2 min op laag vuur.
Breng op smaak met peper.
Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep het champignonmengsel erover.
Bestrooi met de rest van de oregano.
Bron: Allerhande