Scones

7 stuks

Benodigdheden
40 gr ongezouten roomboter
225 gr zelfrijzend bakmeel
30 gr fijne kristalsuiker
snufje zout
110 ml melk
extra melk voor bestrijken

Bereiding
Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom.
Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig.
Roer suiker en zout er doorheen.
Voeg als laatste de melk toe en roer dit met een vork of mes door tot je een klonterig mengsel krijgt.
Met de hand kneed je het (kort) verder tot een soepel en zacht deeg.
Rol of druk het deeg uit tot een dikte van 3 cm.
Met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnede steek je de scones uit.
Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en steek weer zoveel mogelijk rondjes deeg uit.
Ga zo door tot het deeg op is.
Leg alle ronde plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak in 12-15 min op 220C (boven- en onderwarmte) tot ze gaar en lichtbruin zijn.

Lekker met clotted cream (zie daarvan het recept op mijn site) en (aardbeien)jam.

Bron: Laurasbakery.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *