Kerst fudge (fudge met witte chocolade, pistache en cranberry)
40 stukjes
Benodigdheden
1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
100 gr pistachenoten (ongezouten en ongebrand)
100 gr gedroogde cranberries
300 gr witte chocolade
1 el roomboter (ongezouten)
1 tl sinaasappelrasp
snuf zout
Bereiding
Bekleed een (rechte) bakvorm van ongeveer 25 x 25 cm met bakpapier
Hak de chocolade in stukjes en ook de pistachenoten even grof hakken.
Neem een steelpan en doe hierin de gecondenseerde melk, witte chocolade, roomboter en een snuf zout.
Op laag vuur laat je de chocolade smelten en roer af en toe goed door.
Zorg ervoor dat het mengsel niet (!) gaat koken.
Zodra alle chocolade is gesmolten voeg je de pistachenoten, cranberry en sinaasappelrasp toe.
Meng dit door elkaar.
Stort de fudge in de bakvorm en laat het geheel afkoelen.
Zodra het afgekoeld is, zet je de fudge voor minimaal 4 uur in de koelkast (of een nacht) om harder te worden.
Snijd daarna de fudge in vierkante blokjes.
Bron: Eefkooktzo