Rijst-maissalade met abrikozen
8 personen (buffetsalade)
Benodigdheden
400 g rijst
zout
2 rode paprika’s
2 blikjes maiskorrels (a 300 g)
1 blik halve abrikozen (800 g) (NH: of perzikken)
200 g MonChou
1/2 l creme fraiche
versgemalen peper
1 bakje alfalfa
enkele toefjes dille
Bereiding
Kook de rijst in water met zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Spoel hem in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Laat de mais uitlekken.
Giet de abrikozen af, bewaar het sap, snijd ze in stukjes.
Snijd de MonChou in stukjes.
Meng de rijst, de paprika, de mais, de stukjes abrikoos en MonChou voorzichtig door elkaar.
Maak een saus van de creme fraiche, 6-8 el abrikozensap, zout en peper.
Schep de salade op een grote platte schaal, rangschik de alfalfa langs de rand en garneer met toefjes dille.
Serveer de saus er apart bij.
Als hoofdgerecht lekker met kipkluifjes e.d.
Bron: Spelen met salades