Courgettini pasta met geitenkaas
4 personen
Benodigdheden
2 courgette (of 2x 400 gram kant en klare courgette slierten uit de koeling)
200 gr geitenkaas
2 handjes rucola
2 tl knoflooksletten
10 cl olijfolie
16 zongedroogde tomaten
bakje verse basilicum
2 handjes pijnboompitten
diepvriesgarnalen (wokgarnalen)
Bereiding
Spoel de garnalen af onder de koude kraan en maak ze schoon.
Marineer ze dan even in een kommetje, samen met wat olie en 1 tl knoflooksletten kruidenmix.
Je snijdt de courgette zo dun mogelijk of je gebruikt een spiraalsnijder.
De schil kan je om de courgette heen laten zitten.
Leg ze daarna in de ovenschaal.
Rooster de pijnboompitten even kort in een droge koekenpan, hier heb je geen olie voor nodig.
Blijf schudden met de pan, zodat ze niet te lang op 1 plek liggen (ivm verbranden).
Doe de basilicum in een hakmachine of blender, samen met een scheutje olie, 2 tl knoflooksletten, de helft van de pijnboompitten en de zongedroogde tomaten.
Maak dit fijn, totdat je een mix hebt van pesto en tapenade.
Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
Verwarm wat olie in een wokpan. Doe de garnalen in de pan.
Als de garnalen bijna gaar zijn, doe je de courgettini erbij.
Dit bak je zo’n 2 minuten mee (niet te lang, want dan wordt het te sladderig!)
Verdeel de pasta van courgette over de borden.
Brokkel wat geitenkaas er over heen en strooi de pijnboompitten en de rucola er over en je bent klaar.
Bron: Greengypsyspices.com