Courgettesalade met rauwe ham en Kernhem

8 personen (als buffetsalade)

Benodigdheden
2 courgettes
zout
200 g sperziebonen
2 el zonnebloempitten
300 g Kernhem-kaas
2 sjalotjes
3 el witte wijnazijn
versgemalen peper
4 el (zonnebloem)olie
1 el fijngeknipte bieslook
150 g gesneden rauwe ham
enkele toefjes peterselie

Bereiding
Was de courgettes en snijd ze in plakken.
Kook de courgette 2 min in ruim kokend water met zout.
Giet de plakken courgette af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen en uitlekken.
Maak intussen de sperziebonen schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca 8 min beetgaar.
Giet de sperziebonen af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen en vervolgens goed uitlekken.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en laat ze afkoelen.
Snijd de kaas in reepjes.
Pel en snipper de sjalotjes heel fijn.
Klop een sausje van de azijn, de sjalotsnippers, zout, peper, de olie en de bieslook.
Schep in een grote schaal de courgette, de sperziebonen, de helft van de kaas en het sausje door elkaar en laat de salade in ca 30 min intrekken.
Strooi de rest van de kaas en de zonnebloempitten over de salade.
Rol de plakjes ham losje op en leg de rolletjes waaiergewijs op de salade.
Garneer met enkele toefjes peterselie.

Bron: Spelen met salades

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *