Italiaanse stoofschotel
4 personen
Benodigdheden
10 kleine cocktailuitjes (of 2 grote uien in stukjes)
3 teentjes knoflook
1 winterwortel
100 gr spekblokjes
1 courgette
1 el olijfolie
250 gr champignons
600 gr sukadelappen
70 gr tomatenpuree
1 el balsamicoazijn
250 ml runderbouillon (maggi)
100 ml rode wijn
0,5 el Italiaanse kruiden
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en eventueel de 2 grote uien in het geval je geen cocktailuitjes hebt.
Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.
Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen rondom bruin.
Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 min mee.
Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.
Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij.
Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe.
Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven.
Snijd de courgette in stukken en voeg 10 min voordat het gerecht klaar is toe.
Lekker met rijst of aardappeltjes
Bron: Leukerecepten.nl