Bobotie
4 personen
Benodigdheden
500 gr rundergehakt
400 gr sperziebonen
2 sneetjes brood (of beschuitjes)
100 ml kippenbouillon
1 ui
1 grote appel
125 gr abrikozen
30 gr amandelen
1 handje rozijnen
150 ml melk
125 ml crème fraiche
3 eieren
2 teentjes knoflook
1 tl kaneel
1 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
0,5 tl gemalen koriander
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een klein beetje olijfolie.
Voeg de kerrie, kurkuma, gemalen koriander en paprikapoeder toe.
Voeg het gehakt toe en rul dit bruin.
Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met water in ca 8 min beetgaar en giet ze af.
Scheur het brood in stukken en week dit in een grote kom in bouillon.
Snijd de abrikozen doormidden en de appel in stukjes en voeg deze toe aan het gehakt.
Schep ook de gekookte sperziebonen, broodmengsel, rozijnen, amandelen en kaneel er door.
Proef of er nog wat peper en zout nodig is om het gerecht op smaak te brengen.
Schep alles in een grote of twee kleinere ovenschalen en druk goed aan.
Klop de crème fraîche los met de eieren en melk en giet dit bovenop de ovenschaal.
Zet ca 45 min in de oven.
Lekker met wat rijst.
Bron: Leukerecepten.nl