Appelkruimeltoetje
4 personen
Benodigdheden
1 kg appels (bv gourenet)
2 theelepels kaneelpoeder (NH: of meer naar eigen smaak)
75 g donkere basterdsuiker
150 g bloem
150 g rietsuiker
50 g havermout
150 g koude boter
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200C.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden.
De stukjes appel in een kom omscheppen met kaneel en basterdsuiker.
Appelstukjes over de bodem van de overschaal verdelen.
Meng in een kom de bloem, rietsuiker, havermout en een mespuntje zout.
Boter in kleine blokjes snijden en op het bloemmengsel leggen en de ingredienten met koele handen tot een kruimelig deeg kneden.
Kruimeldeeg over de appelstukjes strooien.
Ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven bakken tot dat de appel zacht en de kruimellaag goudbruin is.
Warm serveren, bijvoorbeeld met vanille vla (NH: of vanille ijs).
Bron: Life & Cooking