Aspergesalade met ei
4 personen
Benodigdheden
100 gr gemengde salade
scheutje melk
400 gr witte asperges (geschild)
4 eieren
8 plakken ontbijtspek (eigen invulling: of spekreepjes)
4 sneetjes brood (eigen invulling: of croutons)
400 gr krieltjes (in schil)
Voor de dressing:
scheutje olie
2 el citroensap
2 tl mosterd
snuf peper
Bereiding
Halveer de krieltjes en kook ze 15 min in een pan met water en een snufje zout.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 min nagaren.
Kook ondertussen ook de eieren 8 minuutjes, en laat ze daarna ‘schrikken’ onder de koude kraan.
Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant in een paar minuutjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar.
Snijd de asperges in stukken.
Verdeel sla over borden of een grote kom.
Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing.
Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek en brood.
Bron: Leukerecepten.nl