Blondies met karamel

16 personen

Benodigdheden
225 gr ongezouten roomboter
350 gr lichtbruine basterdsuiker
275 gr bloem
2 eieren
1 el vanille-extract
1 snuf zout
100 gr kleine karamelblokjes
200 gr witte chocolade

Bereiding
Neem een vierkant bakblik van 20×20 cm en bekleed met een stuk bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200C.
Smelt de boter in een pan en doe samen met de suiker in de kom van een standmixer.
Mix de boter en suiker tot een glad geheel.
Voeg de eieren een voor een toe terwijl je tussendoor mixt.
Voeg ook de vanille toe en mix op hoge snelheid voor 2-3 min.
Als laatste voeg je de bloem en het zout toe.
Mix kort op volle snelheid en roer daarna de karamelblokjes er door.
Stort het beslag in het bakblik en verdeel eventueel met een spatel.
Bak in 25-30 min goudbruin.
De bovenkant moet een dun krokant laagje zijn en de binnenkant mag nog een beetje nat zijn, maar wel stevig aanvoelen.
Laat de blondie volledig afkoelen en opstijven.
Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel over de blondie.
Strooi de sprinklers er over heen en laat volledig uitharden voordat je de blondie in 16 stukjes snijdt.

Tip: Hoe korter je de blondie bakt, hoe smeuïger die wordt.
Laat de blondie altijd volledig afkoelen en opstijven, voordat je ze in stukjes snijdt.

Bron: Laura’sBakery.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *