Monchou paastaart met bokkenpootjes en lemon curd
12 punten
Benodigdheden
80 gr boter
200 gr jodenkoeken
200 gr bokkenpootjes (tip: koop extra, want er breken soms bokkenpootjes)
500 ml ongeklopte slagroom
2 zakjes klopfix
200 gr monchou
80 gr witte basterdsuiker
5 el lemong curd (tip: zelf maken! op mijn site staat het recept)
5 praline paaseitjes
Springvorm van 22 cm doorsnee (mijn springvorm was wat groter, dat ging ook goed).
Bereiding
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje.
Maal of stamp de jodenkoeken tot fijne kruimels.
Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is.
Halveer de bokkenpootjes met een mesje over de lengte.
Verdeel de bokkenpootjes met de bolle kant naar buiten langs de rand van de springvorm (eigen ervaring: dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn lieve echtgenoot heeft een een karton rond de bokkenpootjes geschoven, toen bleven ze rechtop staan. Dan de bodem onder het karton tegen de bokkenpootjes aan drukken. Als je het monchoumengsel er in doet, karton in stukjes omhoog trekken, tot deze eraf kan omdat er voldoende monchou tegen aan zit).
Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan, zodat het langs de bokkepootjes zit.
Plaats de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is.
Meng de monchou met de basterdsuiker luchtig in een andere kom.
Klop de slagroom en het monchou mengsel door elkaar.
Roer 3 el lemon curd door het monchoumengsel.
Verdeel het monchoumengsel in de springvorm.
Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de taart minimaal 3 uur of een nacht opstijven in de koelkast.
Verdeel 3 el lemon curd over de bovenkant van de taart.
Bestrooi dit met de bokkepootjeskruim en verdeel gehalveerde praline paaseitjes over de taart.
Snijd de monchou paastaart hierna in punten en geniet ervan.
Bron: Brendakook.nl