Lemon curd

2 jampotten (ong 660 ml)

Benodigdheden
110 gr ongezouten boter
3 eieren
225 gr suiker
3 citroenen

Bereiding
Rasp de citroenen
Pers de citroenen uit en vang het sap op.
Verwarm de boter 2 tot 3 min in de magnetron tot dit gesmolten is.
Mix de eieren, suiker en citroen (raps en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter.
Mix dit door elkaar.
Zet het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 min op de hoogste stand.
Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: heet!
Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen (na het indopen).
Gebruik het dan in een recept (bijvoorbeeld een taart of in de yoghurt).

Teveel gemaakte lemon curd kun je invriezen. Deze bevriest niet helemaal hard, dus je kunt de inhoud uit een bakje scheppen. Het ontdooid snel.

Bron: Brendakookt.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *