Soesjes

70 stuks (kleine soesjes)

Benodigdheden

250 gr water
250 gr melk
250 gr ongezouten roomboter
250 gr bloem
snuf zout
10 eieren

Bereiding

Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook.
Zodra het kookt haal je de pan van het vuur.
Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel.
Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken.
Dit duurt enkele minuten.
Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem.
De bodem kan licht aanbakken tussendoor, dus roer dit met een spatel goed door.
Haal de pan van het vuur en hevel het soezendeeg over in een beslagkom.
Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de spatel door blijft roeren.
Werk vrij vlot door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
Als je het zwaar vindt, zou je dit ook met een handmixer kunnen doen op de laagste stand.
Het resultaat moet een mooi glanzend soezendeeg zijn.
Vul een stevige spuitzak met gladde spuitmond met het soezendeeg en spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Als er een puntje bovenop zit, kun je je vinger natmaken met wat water om deze plat te drukken.
Bak de soezen in 15-20 min gaar en goudbruin op 200C.

Vul de soesjes met hartige vulling, of maak er slagroomsoesjes van.
In dit laatste geval heb je voor 35 stuks soesjes (de helft van wat je gemaakt hebt) 600 ml slagroom nodig, 60 gr (vanille)suiker en eventueel een zakje klopfix.

Bron: Laura’s Bakery

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *