Pastaschotel met kip en rode pesto
4 personen
Benodigdheden
300 gr penne
300 gr kipfilet in blokjes
2 tl kipkruiden
2 rode uien gesnipperd
400 gr Italiaanse roerbakgroenten
1,5 tl gedroogde oregano
125 gr creme fraiche
150 gr rode pesto
100 gr geraspte mozzarella
olie om in te bakken
zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de kipblokjes hierin aan.
Voeg de kipkruiden toe en bak deze mee.
Voeg de ui toe als de kip rondom aangebakken is en bak kort mee.
Doe daarna ook de roerbakgroente bij de pan en bak deze 10 min mee.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
Roer door.
Roer de gekookte pasta samen met de creme fraiche en rode pesto door het kip-groentemengsel.
Verdeel het mengsel vervolgens over de ovenschaal en bestrooi het met geraspte mozzarella.
Verwarm de schotel 20 min in de oven en serveer hierna direct.
Bron: Brendakookt.nl