Snijbonen-paprikastamppot met kip
4 personen
Benodigdheden
1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken.
zout
40 g boter
400 g kipfilet, in kleine stukjes
2 rode paprika’s, in stukjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 el kerriepoeder
1 pot gesneden bonen a 340 g, uitgelekt
1 blik mais a 300 g, uitgelekt
peper
1 1/2 dl warme melk
Bereiding
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit intussen de boter in een ruime koekenpan en bak de kip al omscheppend bruin en gaar.
Bak de paprika’s met de knoflook 5 min mee.
Schep het kerriepoeder, de gesneden bonen, de mais en peper en zout naar smaak erdoor en warm alles goed door.
Stam de aardappelen fijn en schep het kipmengsel en de melk erdoor.
Serveer direct.
Bron: C 1000 kookboek 2002