Appelplaattaart
8 personen
Benodigdheden
300 gr zelfrijzend bakmeel
175 gr roomboter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr rozijnen
3 appels
1 ei
2 el suiker
1 1/2 el amandelschaafsel
1 el citroensap
2 1/2 tl kaneel
1 tl koekkruiden
1/2 tl kardemon
zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Wel de rozijnen in warm water.
Kneed een mooi deeg van het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, boter, ei en een snuf zout.
Vet de bakplaat in en verdeel hierover het deeg.
Zet het daarna in de koelkast.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
Giet de rozijnen af en dep ze droog.
Meng de stukjes appels in een kom met het citroensap, kaneel, kardemon, koekkruiden, suiker en de rozijnen.
Haal de bakplaat en het deeg uit de koelkast en verdeel hierover het appelmengsel.
Laat de rondom ca 1/2 cm vrij.
Zet het in de oven en bak de appelplaattaart in ca 40-50 min goudbruin af.
Verdeel de laatste 15 min het amandelschaafsel over.
Bron: Eef kookt zo